Les gambes a l'all són una recepta tradicional espanyola que es caracteritza pel seu sabor intens i la seva senzillesa de preparació. És una de les tapes més populars als bars i restaurants d'Espanya i una manera fàcil i deliciosa de gaudir de les gambes. A continuació, us expliquem pas a pas com fer unes gambes a l'all per a dues persones.
Ingredients:
- 1/2 kg de gambes pelades
- 3 alls
- 1/4 tassa de vi blanc
- 1/4 tassa de brou de peix o aigua
- 1/4 tassa d'oli d'oliva
- Sal i pebre al gust
Preparació:
- Peleu i piqueu finament les dents d'all.
- Escalfeu l'oli d'oliva en una paella a foc mitjà-alt. Afegiu-hi l'all picat i cuineu-ho durant uns minuts, o fins que l'all estigui daurat.
- Afegir les gambes a la paella i saltar durant uns minuts, fins que estiguin cuites. Remenar de tant en tant per evitar que les gambes s'adhereixin al fons de la paella.
- Afegir el vi blanc, el brou de peix o aigua, la sal i el pebre al gust. Barregeu-ho bé i deixeu cuinar durant uns minuts més, fins que el líquid s'hagi reduït i les gambes estiguin ben cobertes de la salsa.
- Serviu-ho calent, acompanyat amb pa torrat per sucar a la salsa.
Consells i trucs:
- És important triar gambes fresques i de bona qualitat perquè la recepta tingui un sabor intens i deliciós.
- Si preferiu un sabor més intens, podeu afegir una mica més d'all.
- Pots variar la recepta afegint diferents ingredients, com llimona, julivert, coriandre, etc.
- Si no tens brou de peix, pots fer servir aigua o brou de pollastre.
En resum, les gambes a l'all és una recepta tradicional espanyola que es caracteritza pel seu sabor intens i la seva senzillesa de preparació. Amb els ingredients adequats i una mica de pràctica, podràs fer unes gambes a l'all per a dues persones perfectes cada vegada. A més, un cop tinguis la recepta bàsica, pots experimentar amb diferents ingredients i sabors per donar-li un toc personal al teu plat.
Si vols tastar les millors gambes a l'all, visita el nostre Restaurant La Roda Poblenou.